V četrtek, 9. januarja 2025, so se učenke, ki so novembra lani osvojile 1. mesto na državnem tekmovanju za Zlato kuhalnico, odpravile v Radovljico. Za nagrado so prejele darilni bon za kuharsko šolo priznanega šefa Uroša Štefelina, katerega restavracija se ponaša z Michelinovo zvezdico. Tam so se udeležile nepozabne kuharske delavnice.
Z velikim navdušenjem jih je sprejel gostoljubni Uroš Štefelin, ki jim je predstavil svojo restavracijo in način dela. Učenke so si nato nadele predpasnike in pod budnim očesom šefa pričele pripravljati trihodni meni. Za predjed so pripravile ajdove rezance po kraško, za glavno jed file postrvi in polnjene krompirjeve polovice ter zelenjavo, za sladico pa karamelizirana jabolka v testu.
Medtem ko so čakale, da kuharski pomočniki dokončajo pripravo jedi, so se naučile tudi nekaj o pravilni pripravi pogrinjka in postavitvi pribora, kar jim je kar v angleščini razložil prijazni zaposleni. Vrhunec dneva je bilo okušanje jedi – bile so izjemno okusne!
Izkušnja je bila čudovita in poučna, saj so dekleta spoznala delo vrhunskega chefa ter pridobila nova znanja, ki jim bodo v življenju še kako koristila.
Učenke so se domov vrnile polne vtisov in z nasmehom na obrazu, za kar gre velika zahvala šefu Urošu Štefelinu in njegovi ekipi.
Takole je svoje vtise zapisala Eva Juhart (7. razred):
Na današnji kuharski delavnici z gospodom Urošem Štefelinom sem zelo uživala.
Gospod je bil zelo prijazen, med kuhanjem nam je ves čas dajal napotke in tudi odgovarjal na naša vprašanja. Skupaj smo pripravili tri jedi in vse so bile zelo okusne. Za predjed smo naredili testenine in omako s pršutom, prvič sem delala široke rezance. Pri glavni jedi mi je bila zelo všeč postrv, bila je neverjetno sočna, pri sladici pa so mi bila najbolj všeč karamelizirana jabolka. Bila je kot nekakšen jabolčni zavitek malo drugače.
Prostori hiše Linhart so čudoviti, najboljša kombinacija pa sta seveda lep ambient in dobra hrana. Celotna izkušnja mi je bila zelo všeč, tako da sem res vesela, da smo na tekmovanju zmagale, tole je najboljša možna nagrada.