Kratek povzetek: 10. novembra 2020 so partnerske organizacije projekta Erasmus+ (ključna aktivnosti 3) A-SELFIE, lansirale spletno platformo ‘Digital School Awards’, na kateri boste lahko spremljali evropsko skupnost šol odličnih na področju digitalnega izobraževanja.

S strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo na OŠ Bistrica ob Sotli bili povabljeni k sodelovanju. V Sloveniji v uvajalni fazi sodeluje 15 pilotnih šol.

Izvedli smo (vodstvo šole, učitelji ter učenci) samooceno v evropskem orodju SELFIE, na podlagi katere smo na šoli naredili delavnico, se pogovorili o obstoječem stanju ter si zastavili nove cilje. Na podlagi ugotovitev iz orodja SLEFIE zbiramo dokaze o načinih izvajanja digitalnega izobraževanja. Tako bomo med prvimi v državi kandidirali za ‘Priznanje digitalna šola’.

Pilotni program se sprva uvaja v šolah na Irskem, v Litvi, Srbiji, Sloveniji in na Škotskem. Osredotočen je na podporo in strokovne učne prakse za učitelje in izobraževalne organizacije, da lahko s pomočjo podatkov orodja SELFIE izboljšajo svoje digitalne kompetence in prakse digitalnega izobraževanja v njihovi šoli.

Ključni element programa je edinstveno sodelovanje med vlado (Ministrstvo za izobraževanje, znanost, šport Slovenija; Nacionalna agencija za izobraževanje Litva; Ministrstvo za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj Srbija), izobraževanjem (H2 Learning, Education Scotland, EdTech Center Western Balkans, Inštitut za kakovost in evalvacijo izobraževanja) in tehnološko industrijo, ki jo v projektu vodi HP.

Glavni cilji pilotnega programa so trije: prikazati uspešen model partnerstva med industrijo in ministrstvi za izobraževanje, podpirati inovativne prakse učiteljev in šol ter pozitivno vplivati ​​na izobraževalne izkušnje in rezultate učencev.

Poleg tega bo program združil naraščajočo skupnost digitalnih šol, strokovnih učiteljev in mentorskih šol, odlikovanih z novim priznanjem ‘Evropska digitalna šola’.

Program bo na voljo vsem zainteresiranim državam v Evropi in širše, ko se bo pilot zaključil leta 2021.

Za hiter vpogled v delovanje programa si oglejte kratek video ali obiščite spletno mesto.

VIDEO: https://youtu.be/UYa6QtZpSvc

SPLETNA STRAN: https://awards4selfie.eu/

FB: @AWARDS4SELFIE

 

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)