V ponedeljek, 2. septembra, so učenci OŠ Bistrica ob Sotli polni novih moči in energije zakorakali v novo šolsko leto. Učenci od 2. do 9. razreda so se ob 8. uri zbrali pred šolo, kjer jih je nagovoril ravnatelj, Bogomir Marčinković in jim skupaj z učitelji zaželel uspešno šolsko leto. Skupaj z razredniki so se odpravili novim izzivom naproti.

Prav poseben pa je bil letošnji prvi šolski dan za šest nadobudnih fantov, ki so postali prvošolci. Ob 10. uri so se v spremstvu staršev udeležili slovesnega sprejema. Pred šolskim vhodom so jih pozdravili gospod ravnatelj, razredničarka Teja in učiteljica Barbara. Nato so se odpravili v svoje šolske klopi. Po nagovoru ravnatelja in razredničarke so se podali na podstrešje stare šole, kjer jih je presenetil čarodej Mac in jih navdušil s posebnimi čarovniškimi triki. Prvošolce je obiskal tudi policist. Po kratkem nagovoru o varnosti v prometu je policist vsakemu podelil rumeno rutico za večjo vidljivost na poti v šolo in domov.

Za konec je sledila skupinska fotografija. Po fotografiranju pa so prvošolci uživali v sladkanju s torto in tako zaključili prvi šolski dan, ki jim bo zagotovo ostal v lepem spominu.

(Skupno 597 obiskov, današnjih obiskov 1)