»To je bil najboljši dan v šoli!«

Tako so prejšnji petek zjutraj vzklikali učenci prvega in drugega razreda, ki so se namesto v domači postelji zbudili kar v učilnici. 

To šolsko leto smo na šoli namreč sklenili, da bomo učence, ki bodo brali in opravili bralno značko nagradili na prav poseben način – z doživetjem Noči branja, ki je bila prvič izvedena na naši osnovni šoli! Pripravili smo jim nabor raznolikih aktivnosti od pravljičnega pohoda s Hrastkom, interaktivne poti Legende dreves do fotopotepa in ustvarjalnic. V večernih urah sta nas obiskala Majda Kamenšek Gajšek in Robert Gajšek, člana Astronomskega društva Kosci in nas popeljala na pot v vesolje.

Povabili smo tudi mladinsko pisateljico Lucijo Čakš, ki nas je navdihnila s svojimi zgodbami ter nam približala skavte s tako imenovano veliko igro. S programom smo navdušili tudi njo, saj nam je po dogodku napisala:

Rada bi vam in vsem na OŠ Bistrica ob Sotli čestitala za odlično organizacijo dogodka! Čutilo se je, da se imajo otroci lepo in ko sem danes pogledala fotografije na vaši FB strani, sem videla, da ste jim res pripravili še kopico izvrstnih dogodivščin.

 Hvala tudi za prikupno in uporabno darilo, ki gre zagotovo z nami na morje, da se bomo z njo kratkočasili na plaži. Otroci so že napovedali turnir – vsi proti vsem.

 Želim vam še veliko zanosa in navdušenja pri delu s šolarji. Prav takšni dogodki kot je bila noč knjige prejšnji teden, se jim najbolj usidrajo v spomin in ogromno štejejo.

 

Zala Kunej, učenka 5. razreda je doživetje strnila v naslednji zapis:

 Na začetku smo si pripravili spalne vreče in vse za spanje. Nato nas je obiskala pisateljica Lucija Čakš. Predstavila nam je dve njeni knjigi. Potem smo se postavili v vrsto od najmanjšega do največjega. Nekateri so na obraz dobili zeleno barvo nekateri pa rdečo. Zeleni smo bili ena skupina, rdeči pa druga. V vsaki skupini je bilo pet vitezov. Vsak iz nasprotne skupine je prišel do gnezda nasprotne skupine in vitez se je z njim igral kamen, škarje in papir. Če vitez zmaga se mora nasprotnik vrniti nazaj v svoje gnezdo, če pa zmaga nasprotnik pa vzame nasprotniku zmajevo jajce in ga odnese v svoje gnezdo. Vmes pa je bil potres, poplava ali pa prelet zmaja. Potem so se začele delavnice. Bila sem v delavnici v kateri smo delali družabne igre.  Najprej smo se razdelili v skupine ali pa v pare. Jaz sem bila v paru  s sošolko Lucijo. Delali sva igro, v kateri smo metali kocko in toliko kot vržeš, toliko polj se prestaviš. Vmes so polja na katerih so žetoni in na žetonih  je vprašanje, na katerega moraš odgovoriti. Nato smo igre pospravili in odšli na večerjo – na pico, nato pa smo se še malo razgibali na šolskem igrišču. Zvečer sta prišla gospod Robert Gajšek in gospa Majda Kamenšek Gajšek, ki sta imela predstavitev o zvezdah in planetih.

Nato smo se preoblekli v pižamo in tisti, ki so želeli, so lahko odšli gledat film. Spat smo odšli okoli 11.15. Zbudila sem se ob 5.15. Naslednji dan smo imeli zjutraj ob 7.00 zajtrk. 

Meni je bila noč branja všeč.

 

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , ,